Låt kreativiteten flöda med loom bands

Loom bands har tagit världen med storm. Sedan 2014 har dessa gummiband underhållit såväl barn som vuxna och det är inte svårt att förstå varför. Det går att skapa så många olika kreationer i olika varianter med dessa loom bands – varför till exempel bara begränsa sig till armband? I den här artikeln ges tips på hur man kommer igång.

Hur man kommer igång med loom bands

Det kan vara svårt att veta var man ska börja när man ser förpackningen med tusen och åter tusen gummiband. Beroende på vilken tillverkare man köper, innehåller varje förpackning med loom bands:

  • Runt 4000 små gummisnoddar i olika färger
  • Virknålar i metall och/eller plast
  • En platta med små piggar, vilken används för att underlätta flätningen genom att trä gummibanden på piggarna
  • Olika sorters clips som används för att göra en färdigflätad snodd av gummiband till riktiga armband som går att öppna och stänga
  • Berlocker som kan användas för att utsmycka armbanden

Det är en klar fördel att förpackningen också innehåller instruktioner som gör det enklare att förstå hur man kan använda loom-banden på olika sätt. Om man tycker att det är krångligt att använda virknålarna som kommer med förpackningen är ett annat alternativ att använda två pennor, alternativt fingrarna. Detta är en av de roligaste sakerna med loom bands – det finns så många möjligheter att kombinera olika färger och tekniker.

Passar alla i familjen

En sak som utmärker loom bands är att de är underhållande för både små och stora. Loom bands är ett roligt och nästan beroendeframkallande tidsfördriv som dessutom uppmuntrar till kreativitet. Redan i femårsåldern brukar barn kunna generera kreativa skapelser med loom bands. Det enda man bör tänka på är att undvika att barn under tre år har tillgång till banden.

När man har tröttnat på att göra armband går det att ge sig på mer avancerade kreationer. Det finns massor av inspiration och instruktioner på internet om allt från ödlor, krokodiler och enhörningar till hårspännen och mobilskal. När man väl fått kläm på olika tekniker är det verkligen bara fantasin som sätter gränser för vad man kan åstadkomma med dessa små gummiband.

© 2024 A MarketPress.com Theme