Varor för privat bruk

Är du på jakt efter en dildo men vet inte vilken vibrator du ska köpa? Inga problem – Dildolistan har ett brett utbud av sexleksaker för dig att välja mellan. I deras sortiment hittar du bland annat buttplugs, analkulor, lufttrycksvibratorer och lösvaginor. Genom att botanisera i utbudet kan du hitta en dildo som kan ge dig den njutning du så väl förtjänar.

Innan du hoppar rakt in i det hela och bara köper första bästa produkt via Dildolistan kan det dock vara värt att tänka till. Vilken slags dildo är du egentligen ute efter? Det finns flera olika varianter att välja mellan och allesammans har sina respektive fördelar och användningsområden.

Dildolistan har alla möjliga slags dildos

Dessa är tre exempel på dildosar och andra sexleksaker som du hittar hos Dildolistan:

 • Buttplugs
  En buttplug är i grund och botten en dildo för analt bruk. Dessa sexleksaker kan hjälpa dig att verkligen krydda ditt sexliv och att ta det till en helt ny nivå. Såväl män som kvinnor kan använda buttplugs och de finns i olika storlekar och former. För män kan anala leksaker hjälpa till att massera den manliga G-punkten. Och för kvinnor kan en samtidiga stimulering av anus och klitoris resultera i fantastiska orgasmer. En sådan orgasm kan sällan uppnås genom att du enbart stimulerar din vagina eller klitoris!
 • G-punktsdildos
  En G-punktdildo är precis vad det låter som: en dildo som är tänkt att stimulera din G-punkt. Du hittar denna typ av sexleksaker hos Dildolistan och dessa kan hjälpa dig att få en vaginell orgasm. Detta även om du i vanliga fall har svårt att nå orgasm genom att stimulera din vagina. En G-punktdildo är nämligen böjd på ett sätt som gör att den stimulerar G-punkten. Så genom att använda en sådan dildo kan du upptäcka den och slippa undra huruvida G-punkten verkligen existerar eller ej!
 • Glasdildos
  En glasdildo är en speciell sorts dildo. Den kan nämligen enkelt kylas ner eller värmas upp. Glas är dessutom ett material som är enkelt att rengöra. Så om dessa egenskaper tilltalar dig kanske du bör hålla utkik efter en dildo i glas!

Hudvård med La Roche-Posay

Nuförtiden finns en uppsjö av olika produkter inom hudvård. Detta hjälper till att du finner bra produkter och en god hudvårdsrutin som passar just för dig. Detta speciellt om du har något eller några områden på huden som du känner är i behov av extra hjälp på traven till en finare hy eller är känslig för vissa ingredienser. Produkterna från La Roche-Posay är utvecklade med hjälp av dermatologer, det vill säga läkare med specialistkompetens inom hud.

Det finns flera fördelar med produkterna från La Roche Posay. Produkterna är givetvis effektiva och gör vad de är designade att göra för din hud. Men de är samtidigt så milda att även du med en känslig hud kan använda dem. Dessutom fokuserar de på att få fram säkra ingredienser och moderna förpackningar. Genom detta kan de minska risken för att smuts eller annat som inte är bra för din hud, kommer in i förpackningen och vidare till din hud.

Fokusera på olika områden med produkter från La Roche-Posay

Produkterna från La Roche-Posay finns för flera olika områden på din hud. Du kan använda produkterna om du till exempel har akne eller olika sorters hudproblem. Det finns också utmärkta produkter för en åldrande hud och produkter som skyddar mot solen. De erbjuder olika slags produkter såsom:

 • Ansiktskräm, lätta såväl som djupgående.
 • Ansiktstvätt med skum eller gel.
 • Serum.
 • Ögonkräm.
 • Smink såsom BB-cream och CC-cream.

Innan du köper en produkt bör du läsa om hur de olika produkterna fungerar. Detta för att du ska få de bästa produkterna för just din hud. Anthelios heter serien med solskydd som ger ett fullgott skydd mot både UVA och UVB. Om du har känslig hud passar till exempel solskyddskrämen med spf 50 utmärkt. Den saknar dessutom några som helst kemikalier och går alldeles utmärkt att använda varje dag.

La Roche-Posay Effaclar heter serien som hjälper dig med akne, både när det brutit ut men också som förebyggande. Produkterna förminskar porerna och rengör på ett effektivt sätt. Söker du rengörande men också återfuktande produkter är Toleraine serien för dig som bland annat innehåller prebiotiskt vatten.

Få en yngre hud genom Retinol 8

Även om du trivs med din hud och inte har några problem med att åldras, finns det inga nackdelar med att ha en hud som ser hälsosam, frisk och yngre. Det svenska hudvårdsmärket Verso hjälper dig nämligen med att få ett yngre och hälsosamt utseende.

Det gör de genom att använda A-vitaminkomplexet Retinol 8. Detta komplex stimulerar nämligen den naturliga produktionen av kollagen som finns i huden. Detta motverkar därmed de olika ålderstecken som uppkommer på huden förr eller senare. A-vitamin gör nämligen att hudcellen beter sig som en ung och frisk hudcell igen istället för en åldrande sådan.

Fördelar med A-vitamin och Retinol 8 i produkterna från Verso

Fördelar med att använda produkter från Verso som innehåller A-vitamin och Retinol 8 är flera. Främst är vitamin A ett näringsämne som behövs för att huden ska må bra och den har därför flera positiva och kända effekter. Den fungerar till exempel som en god antioxidant som motverkar att fria radikaler bildas. Dessa radikaler bryter ner din kropp och hud inifrån och bildas bland annat om du röker, stressar eller har en dålig kosthållning.

A-vitamin hjälper även till att reglera talgproduktionen i huden vilket gör att du känner dig mindre oljig på huden. Det är dessutom en bra behandling mot akne eftersom den minskar bildningen av bakterier i huden.

Produkterna från Verso med A-vitaminet Retinol 8 hjälper också bland annat till med att stimulera den naturliga produktionen av kollagen och hyaluronsyra i huden. Detta bidrar till att:

 • Dina fina linjer minskar.
 • Du får en fastare hud.
 • Mörka fläckar i huden kan suddas ut.
 • Hudtonen kan jämnas ut.
 • Du får hjälp med att släta ut en ojämn hud.

I produkterna från Verso finner du inte särskilt många aktiva ingredienser. Detta på grund av att företaget endast använder sig av ingredienser med hög kvalitet såsom gurkmeja och havreextrakt. Eftersom de också använder Retinol 8 komplexet skapar de effektiva produkter trots ett fåtal ingredienser. Tanken med ingredienserna, och produkterna, är att du ska kunna bevara din huds skönhet under en lång tid framåt.

Skapa ordrar till PostNord – Direkt via WooCommerce

Om en E-butik använder WooCommerce kan ett plugin installeras som skapar en informationsbrygga till Unifaun där ordrar automatiskt skapas till fraktbolaget PostNord. På detta sätt kan E-handlaren spara en stor del av den tid som läggs på administration av logistikordrar. PostNord är en av de största aktörerna i Sverige inom logistiklösningar. Företaget levererar paket till både privatpersoner och företag samt har en rad olika tilläggstjänster som underlättar inom logistik. De är även ett, av många, logistikföretag som är anslutna till logistikplattformen Unifaun.

Unifaun är en logistikplattform för:

 • Transportköpare
 • Avancerad logistik
 • Transportörer

En plattform som underlättar för de som behöver beställa transport och skapa logistikordrar likväl som för logistikföretagen. De företag som skickar paket med PostNord kan därmed använda denna plattform för enkel hantering av ordrar. WooCommerce är ett E-handelssystem som ett mycket stort antal E-handlare använder både i Sverige och i andra länder. Ett mycket enkelt system som snabbt kan installeras och administreras utan någon större erfarenhet. Att ladda hem och installera är gratis. Önskas däremot specifika betalningslösningar behöver avtal finnas med företag inom den branschen.

De E-butiker som använder WooCommerce kan koppla samman detta system med Unifaun. Det sker via ett plugin som heter Woo Pacsoft Unifaun. Ett plugin som är granskats av WordPress och finns tillgänglig i dessa plugin-katalog. Att det är godkänt kan ses som en säkerhetsstämpel och att det är kompatibelt med nyaste versionen av WordPress.

Info till Postnord – från WooCommerce

Dessa fyra system kan alltså kopplas samman – vilket resulterar i att logistikordrar helt automatiskt skapas i logistikplattformen Unifaun. Det går till på följande sätt: Först går en kund in på E-butiken och lägger en order. Inför betalning anges bland annat leveransadress och betalningsalternativ. Det är uppgifter som behövs för att skapa en logistikorder och som direkt överförs till Unifaun via Woo Pacsoft Unifaun. Uppgifterna som kunden har lämnat vid beställning används alltså helt automatiskt i Unifaun för att därmed skapa de logistikordrar som krävs för att paketet ska kunna skickas med PostNord. När det är dags att skicka paketet loggar företagaren in på sitt konto och väljer vilka av de färdiga logistikordrar som önskas. Eftersom allt annat sker automatiskt minskas tiden, en hel del, som annars behöver läggas på hantering av information.

Fem Frågor om Företagslarm

Funderar du som företagare på att skaffa företagslarm? Fastställ vilket behov du har, jämför olika lösningar och prisnivåer för att hitta rätt. Nedan presenteras företagslarm i korthet och några av de vanligare frågorna kring dessa säkerhetssystem.

Vilka delar består ett företagslarm av?

 • Inbrottslarm
 • Brandlarm
 • Överfallslarm
 • Kamerabevakning

Utöver dessa finns även specifika lösningar så som rökaktivering vid inbrott, rörelsesensorer och värmekamera. Men i grunden är det de fyra kategorier av säkerhet som erbjuds.

Vad menas med helhetsåtagande?

Ett larmbolag som anger att de har ett helhetsåtagande har all service inom företaget. Oavsett om larmet ska installeras, servas, uppdateras är det samma företag som är ansvarig med sin egen personal. Det läggs alltså inte ut på något externt företag.

Vad innebär fria väktarutryckningar?

Alla larmbolag erbjuder väktaruttryckning när ett företagslarm aktiveras. Däremot varierar det vad företaget får betala för detta. Betalas en summa för varje utryckning eller ingår det i larmavgiften?

Vad är driftlarm?

Driftlarm är ett tillägg till ett företagslarm och används av företag som exempelvis har kritiska maskiner eller behov av att luftfuktigheten inte får gå under en viss nivå. Oavsett så larmar ett driftlarm när händelser sker som påverkar driften. I detta fall kan exempelvis larmbolaget ha uppdrag att skicka ut en tekniker för att motverka större stopp i verksamheten.

Hur fungerar appen?

Till alla företagslarm ingår en app varifrån stora delar av larmet kan hanteras. Administrationen kan även skapas på olika nivåer beroende på vem på företaget som ska hantera larmet. Vissa kanske enbart behöver kunna slå av/slå på larmet medan andra även ska ha tillgång till live-sänd kamerabevakning.

Exempel på funktioner som en app kan ha är:

 • Larma på eller larma av
 • Skapa engångskoder eller tidsbestämda koder

Smidig lösning om personer ska komma på besök eller liknande och inte ordinarie kod önskas lämnas ut.

 • Se live-material
 • Ladda ner och se historiskt material

Material sparas upp till en viss tid. Hur länge som det sparas framgår i avtalet.

 • Se abonnemang
 • Kontakta kundtjänst
 • Larma

Många appar har en SOS-knapp som kan användas för snabb kontakt med larmbolaget. I detta fall skickas en väktare till platsen (förutsatt att positionering är godkänd). Det kan därmed användas som ett slags överfallslarm.

Svaren ovan är tagna från Securitas hemsida. De måste inte nödvändigtvis spegla samtliga företagslarm på marknaden.

Tips från en tandvårdsblogg

Att ta hand om sina tänder är att investera i sig själv. Den som lägger tid och energi på att skaffa sig mer kunskap om sina tänder och tandhälsa överlag – till exempel genom att läsa en tandvårdsblogg – ökar sina chanser till friskare tänder långt in i ålderdomen. Men vad är det man ska göra, rent praktiskt? Här kommer ett par tips från en etablerad ”tandvårdsblogg”

Privat tandvård bättre enligt tandvårdsblogg

Denna tandvårdsblogg förespråkar privat tandvård. Det främsta skälet till det är att de oftare har generösa tider att erbjuda patienterna. Klart är att svenskar på senare år fått större valmöjligheter vad gäller tandvården. Idag finns det privata kliniker med goda erbjudanden till patienter – så var det inte riktigt förut, när Folktandvården var det enda alternativet.

Sök tandläkare snabbt vid trauma

Har du råkat slagit ut en tand? Många vet inte att utslagna tänder ofta kan gå att sätta tillbaka av en akuttandläkare. Samtidigt gäller det att vara snabb, eftersom chansen för att den kan sättas tillbaka sänks med varje timme som går. Det kan löna sig att redan nu leta efter tandläkare som specialiserar sig på akuttandvård, så att man vet vart man bör åka när olyckan väl är framme.

Våga le

I ett av inläggen talar denna tandvårdsblogg om vikten av att le. Det är en grundläggande del i mänsklig kommunikation. Dessutom frigör hormoner som gör att vi blir gladare när vi ler – trots att vi kanske inte ler för att vi är på glatt humör.

Hos de allra flesta finns viljan att le. Samtidigt är det många som inte ler så mycket som de vill på grund av sneda tänder. Idag är det här ofta ganska enkelt att rätta till. Det krävs ingen enorm tandställning, utan det finns moderna varianter som knappt syns utåt, men som likväl hjälper till att göra tänderna raka och jämna.

Tänk på det här när du väljer tandläkare

Samma tandvårdsblogg informerar om vikten av att tänka över sitt val av tandläkare. De tar upp ett antal faktorer som är bra att ha i åtanke innan man beslutar sig för en klinik. Till exempel:

 • Jämför priser – men titta efter klinikens kompetens på ett särskilt område om du behöver en särskild behandling.
 • Besökstider
 • Har kliniken akuttider?
 • Titta på prislistan och jämför med referenspriser.

Städguide – för köket

Att storstäda köket är ett stort projekt när det inte blivit gjort på ett tag. Kladd på skåpluckor och lådor, ingrott fett på ungsluckan och i micron och gamla illaluktande matrester i kylen – det kan vara svårt att veta var man ska börja och det kan kännas omöjligt att komma i mål. Nedan följer en kort städguide för köket som kan underlätta arbetet.

Städguide för köket

I denna städguide får du smarta tips på både upplägg, genomförande och alternativa städmedel när du ska ta tag i storstädningen i köket.

Planera städningen

Ett första steg när det är dags att ta tag i köket är att göra en plan. Man kan säga att du gör en lista, som en egen städguide, för hur arbetet ska utföras. Ett bra tips är att arbeta inifrån och ut, samt uppifrån och ned – det vill säga att börja med att torka ur skåp och lådor invändigt och att börja så högt som möjligt så att damm och smuts faller mot golvet, som med fördel städas sist av allt.

Tips för ugn och micro
Dom stora momenten vid en köksstädning är att rengöra vitvarorna, som kanske inte rengörs så ofta. Fett och smuts kan vara ordentligt fastbränt och svårt att få bort.

Ett superknep för att få en micro ren är att dela en citron på mitten, lägga i en skål och köra ett par minuter på hög effekt. Det kommer göra att smuts och fett släpper och enkelt kan torkas bort med en fuktig trasa.

Ugnen kan också vara en utmaning men det finns utrymme även för den i denna städguide: Lägg på ett lager såpa inuti ugnen, slå på värmen och låt verka ca 1 timme. Torka sedan av med trasa! På inbränt fett och matrester som inte vill släppa fungerar det ofta att gnugga en lätt fuktad sockerbit mot.

Kylskåp
Passa på att rensa och organisera kylen när du städar köket:

 • Släng allt som är gammalt
 • Töm och torka av alla hyllor
 • Ställ in plastkorgar och sortera dina livsmedel

När skåp, lådor, luckor och vitvaror är rengjorda finns inte så mycket kvar att göra vid en köksstädning, mer än det ”vanliga” som att torka av bänkar, dammsuga och svabba golven. Hoppas denna städguide varit till nytta för ditt projekt!

Bättre hållning och avlastande stöd med korsetter

Har du en dålig hållning som besvärar dig, eller kanske ett ryggproblem som ständigt gör sig påmint? Då finns en ganska enkel lösning som kan hjälpa i många olika fall, nämligen korsetter. Det finns mer än bara korsetter som används för att få en smalare midja – även om också dom hjälper till att ge en bättre hållning.

Korsetter ger bättre hållning

Korsetter finns inte bara under kategorin kläder och underkläder, utan också i flera andra varianter. Nästan oavsett val kan man mer eller mindre räkna med bättre hållning när man har en på sig, speciellt om det finns skenor insydda. Man får hjälp att hålla upp kroppen på ett rätt och riktigt sätt och med tiden blir man mer medveten om hur man ”borde” sitta eller stå, även utan korsett.

Syftet med korsetter som man köper i en vanlig klädbutik är dock inte att avhjälpa problem, utan mer bara vara ett snyggt plagg. Behöver man ordentligt med stöd och avlastning behöver man en korsett anpassad för det. Mer om det nedan.

Rehabilitering och smärtlindring med ryggkorsett

Det finns även korsetter som är till för rehabilitering och smärtlindring. Dessa kallas bland annat för ryggkorsetter och finns i olika varianter, för att avhjälpa olika typer av problem. Man får ett skönt och avlastande stöd för ryggen och dom problemområden man har och i bästa fall kan man bli av med problemet snabbare än annars. Dessa typer av korsetter finns som sagt i olika modeller. En del är korta och sträcker sig bara över ländryggen. Andra går en bit högre upp på ryggen och så finns det sådana som liknar en väst, och som har ett slags axelband.

Den sistnämnda är även det en sådan som hjälper för att få bättre hållning, både vid användning med på sikt även utan.

Att tänka på vid köp och användning

Den som funderar på att köpa en korsett för att få bättre hållning kan välja i princip vad som helst. Har man däremot ett ryggproblem av något slag bör man vara mer noggrann. Här följer några tips både inför köpet men också vid användning:

 • Läs på om olika modeller
 • Välj en som avlastar det problem som just du har
 • Rådfråga med läkare om du känner dig osäker
 • Börja använda korsetter korta stunder och utöka tiden eftersom

Så väljer du smartwatch till ditt barn

Med en smartwatch på barnets handled kan du som förälder hålla koll på var har eller hon befinner sig. Detta är en perfekt produkt för barn som ännu inte är gamla nog att ha sin egen mobiltelefon men som är stora nog att till exempel leka borta i lekparken på egen hand. Dom flesta av dagens modeller har även telefonfunktion så att man kan ringa efter barnet när det är dags att komma hem. Men vilken ska man välja och vad ska man tänka på?

Smartwatch funktioner

Det man ska utgå ifrån när man letar efter en smartwatch till sitt barn är först och främst vilka funktioner den har – och vilka du tycker är viktiga. Klockorna utvecklas ständigt och fler finesser tillkommer. Är du till exempel bara ute efter en GPS-funktion så att du kan hålla koll på var ditt barn befinner sig finns många enklare och lite billigare modeller att välja bland. Mer avancerade klockor har både telefon- och meddelandefunktion, kamera, SOS-knapp och andra mer eller mindre användbara funktioner. Här kan man köra med uteslutningsmetoden och välja bort dom med det man anser vara onödiga eller överflödiga funktioner.

Kvalitet

Det man också bör kolla lite extra på är olika klockors kvalitet. Tanken är ju att klockan ska sitta på armen under olika typer av lekar och aktiviteter och den bör därför givetvis hålla för det. Ta en titt på utformning och material – och välj gärna en modell som är vattentät.

Batteritid

En smartwatch behöver såklart ström för att fungera och batteritiderna mellan olika märken och modeller kan skilja sig en hel del. Klockan fyller ingen större funktion om den laddats ur efter halva dagen och du varken kan ringa eller se vart ditt barn befinner sig när du behöver. Satsa därför på en klocka med generös batteritid även om det kanske innebär att den är lite dyrare. Du kommer troligen tacka dig själv i framtiden, till skillnad från om du hade köpt en med dålig batteritid.

Design på smarta klockor

Dagens smartklockor för barn har blivit riktigt snygga och det finns många olika designer att välja mellan. Detta är givetvis inte den viktigaste punkten men väl värd att väga in innan man gör det slutliga valet. Stor eller liten, färgglad eller neutral – vad gillar ditt barn mest?

Bastu hemma

Att bygga en bastu på egen hand kan låta enkelt, men det kräver faktiskt en hel del kunskap. Man behöver inte vara ett proffs på att bygga, men det finns vissa grejer man bör ha koll på och som man kan behöva fundera lite extra på. Exempel på sådana faktorer är om man behöver använda sig av bastufolie och vilken typ av trä, så kallad bastulav, man vill bygga sin bastu av.

Bastufolie

Många som bygger sin egen bastu undrar om man behöver installera en bastufolie. Bastufolien fungerar som en fuktspärr mellan bastun och omgivande rum eller miljö. Så länge man inte installerar sin bastu i ett rum som redan har en fuktspärr, som till exempel ett badrum, så är det definitivt rekommenderat att använda sig av en bastufolie, för att förhindra att fuktskador uppkommer i omgivande väggar och rum. När bastuaggregatet värmer upp luften inne i bastun så transporteras vattnet i luften, det vill säga vattenångan, till den kallaste delen av rummet. Väl där så omvandlas vattenångan tillbaka till vatten, den kondenseras. Ett basturum är ett torrt rum, genom att fukten trycks ut genom bastuns väggar. Det är här som bastufolien spelar en mycket viktig roll, genom att hindra fukten från att ta sig in i omgivande väggar utanför bastun.

Bastulav

Nu är det dags att bestämma vilken typ av trä du vill att din bastu ska bestå av, både vad gäller sittplatser, bänkar och väggar. De vanligaste träsorterna att använda sig av är gran, fur och asp. De är billigare än till exempel cederträ, som är populärt för den goda doft som den avger. Abachi är ett annat träslag som också förekommer i bastur, men är hyfsat svårt att få tag på då det är ett träd som växer i regnskogar. När man bestämt sig för träslag så är det dags att bestämma sig för om man vill ha längsmonterade eller tvärmonterade brädor. Till en privat bastu som endast kommer att användas då och då brukar man rekommendera längsgående skivor. De är lite mer känsliga för slitage, men kräver enklare och klenare balkar eller ramverk att lägga brädorna på. Till offentliga bastur, som står på hela dagen och som har ett ständigt flöde av besökare, så rekommenderas ofta tvärgående brädor. Det är på grund av att de är tåligare mot slitage, så som värme, fukt och den transpiration som kommer från de besökande människorna.

© 2021 A MarketPress.com Theme