Därför är dubbelhäftande tejp så användbar

Dubbelhäftande tejp har många fördelar jämfört med andra typer av tejper. Detta gäller inte minst när du ska använda den tillsammans med olika typer av pappersprodukter eller liknande. Dessutom kan tejpen användas för att fästa saker och ting på plana ytor.

Eftersom tejpen kan tillverkas i flera olika tjocklekar har den också förmågan att fästa på många olika ytor. Dessutom kan du enkelt klippa tejpen till önskad storlek utifrån ditt syfte och behov. Därmed är det inte konstigt att dubbelhäftande tejp är den typ av tejp som ofta används för scrapbooking och annat pyssel. Dessutom kan tejpen användas för att fästa textilier av olika slag, såsom bomull, papper eller ylle.

3 fördelar med dubbelhäftande tejp jämfört med andra tejper

Det finns flera egenskaper hos dubbelhäftande tejp som gör tejpen så pass mångsidig och användbar:

 • Tejpen står emot både värme, fukt och kemikalier. Denna typ av tejp är vanligtvis mer resistent mot såväl värme som fukt och kemikalier av olika slag. Just dessa tre saker brukar som bekant annat kunna göra andra slags tejper oanvändbara eftersom tejpen förlorar sin förmåga att fästa. Därför är denna variant ett betydligt bättre val om du vill kunna fästa olika saker på ytor som kan tänkas utsättas för antingen fukt, värme och/eller kemikalier. Framför allt är tejpen väldigt användbar på så vis att den klarar av att stå emot höga temperaturer på ett bra sätt.
 • Den kan användas tillsammans med flera olika material. Som vi redan har nämnt har denna typ av tejp ofta fördelen att den fäster väldigt bra. Därmed kan den också användas tillsammans med andra typer av material såsom polyester eller kork.
 • Den fäster ofta bättre ju tjockare tejpen är. Förutom att fästa väldigt bra har tejpen även fördelen att den kan fästa även på glatta ytor. Exakt hur tjock tejpen är kan dock variera utifrån vilken modell du har valt att införskaffa samt vilket företag som har tillverkat tejpen. Generellt sett fäster tejpen bättre ju tjockare den är. För de allra flesta användningsområden som du kan tänkas använda den till när du pysslar med grejer funkar dock de allra flesta tejper av denna typ!

Fornasetti baserades sin kollektion på en kvinnas utseende

Den italienske konstnären Piero Fornasetti var den man som låg bakom det berömda varumärke som än idag bär hans efternamn. Han etablerade detta i Milano under 1950-talet och varumärkets allra mest berömda och populära design föreställer den vackra italienska skådespelerskan och sångerskan Lina Cavalieri. Hon kallades på sin tid för “världens vackraste kvinna” och många människor, inklusive Piero, var helt hänförda av hennes utseende.

Fornasetti blev hänförd av Cavalieris utseende och använda det som motiv

Fornasetti valde alltså att basera sin kända kollektion på hennes utseende. Han gjorde detta genom att rama in hennes ansikte på en väggtallrik. Idag finns det hundratals olika variationer av dessa tallrikar och även andra föremål som bär hennes ansikte. Hennes stirrande ögon har faktiskt med tiden blivit en vida känd symbol som fullkomligen osar lyx. De olika tallrikarna samt de övriga föremålen i kollektionen är nämligen allt annat än billiga.

Kollektionen har också vuxit och expanderats. Detta gör att den idag innefattar så många fler föremål än enbart väggtallrikar. Den inkluderar allt från askkoppar och klockor till filtar och mycket mer. Men även om det är de föremål som föreställer Lina Cavalieri och hennes utseende stannar inte Pieros designer vid detta motiv. Han har nämligen även designat möbler och andra föremål där vissa har Cavalieris utseende som motiv och somliga föremål istället har andra sådana.

Han använde sig framför allt av tre symboler i sina designer

Piero Fornasetti var inte bara en konstnär. Han bar även flera andra hattar – han skulpterade, inredde och graverade. Den visuella formgivning som han skapade under sin karriär känns omedelbart igen av kännare och entusiaster. Hans konstverk är också väldigt engagerande och hänförande.

Till de symboler som han använde i sina designer märks framför allt:

 • Lina Cavalieri. Som vi redan har nämnt fick den italienska sångerskan och skådespelerskan Lina Cavalieri stå modell för flera av Pieros drygt 11 000 olika föremål.
 • Solen. Solen är en symbol som ofta representera värme, liv och frid.
 • Tiden. Tiden är en symbol som kan representera allt från livscykeln till rörelse, förändring och en begränsad tidsrymd.

Så hög blir din lön som psykolog inom olika sektorer

En vanlig fråga som många psykologstudenter och andra intresserade ställer sig är vilken lön en psykolog kan förvänta sig att lyfta. Det finns förstås flera olika faktorer som påverkar detta men det finns också mycket statistik att ta del av som avslöjar sanningen. Här kikar vi lite närmare på den för att ge dig en bra fingervisning!

Lönerna är högst inom den statliga och den privata sektorn

Statistik från psykologförbundet visar att lönespridningen ser ut på följande sätt inom de olika sektorerna på arbetsmarknaden:

 • statlig
 • privat
 • kommun
 • region.

Det betyder alltså att lönerna är som högst inom den statliga sektorn, följt av den privata och kommunala, och slutligen som lägst inom regionerna.

Så mycket kan du förvänta dig att få i lön som psykolog

Enligt fackförbundet SACO låg ingångslönen för nyligen legitimerade psykologer på mellan 36 000 och 39 000 kr år 2019. Medellönen var då 42 400 kr. De yrkespersoner som hade lite längre erfarenhet snittade istället mellan 47 300 och 51 500 kr i månatlig lön. Därför finns det som du märker ett ganska stort spann mellan lönerna inom detta yrke.

Det finns dessutom flera olika faktorer som påverkar lönebilden. Till exempel kan du få en högre lön som psykolog om du väljer att specialisera dig. Detta då en specialisering generellt sett är förknippat med en högre lön.

Bli psykologkonsult för att hitta ditt kall inom psykiatrin

Ditt val av karriär är ett stort beslut och lönen är bara en av flera faktorer som du bör ta i beaktande. Med detta sagt är förstås din lön som psykolog en viktig faktor för att du ska trivas och känna dig uppskattad i din yrkesroll. Pengar är nämligen en viktig del i ekvationen men även andra faktorer såsom utvecklingsmöjligheter och trivsel är också viktiga.

Därför bör du fundera lite grann över vilken yrkesroll som bäst passar just din personlighet och dina livsmål. Detta innan du hänger dig till fullo till yrkesrollen ifråga. I slutändan är det bästa jobbet för dig det arbete där du trivs bäst och dina såväl personliga som yrkesmässiga behov tillgodoses. Att bli psykologkonsult är ett utmärkt sätt att prova på olika roller innan du hittar ditt kall inom psykiatrin.

Fyll på med flytande energi

I den värld som vi för närvarande lever i är tempot allt som oftast väldigt högt. Detta gör att det kan vara svårt att hänga med och bibehålla den fysiska energin under hela dagen. Vi är ofta väldigt målinriktade och alltid på språng. Därför fyller energidrycker en viktig funktion då de ger oss ett snabbt tillskott av energi när det behövs som mest. Om du enkelt vill fylla på med flytande energi i dryckesform gör du bäst i att beställa den från Flakportalen.se. Läs mer här.

Där kan du nämligen beställa hem energidryck samt funktionsdrycker, sportdrycker och liknande produkter. Några av de mest populära varumärkena som säljs på sajten är:

 • Clean Drink
 • Nocco
 • Lohilo
 • Monster Energy
 • Celsius
 • Red Bull
 • Vitamin Well
 • Powerking.

Så surfa in på sajten för att se om just din favoritdryck finns att beställa hem!

Celsius och flera olika funktionsdrycker

Man skulle lätt kunna tro att all energidryck är densamma. Men faktum är att det finns stora skillnader mellan produkterna från olika varumärken. Koffein är förstås en viktig ingrediens i alla energidrycker. Däremot kan de skilja sig åt mycket i övrigt vad gäller de kompletterande ingredienserna.

Vissa av de drycker som du kan beställa hem från Flakportalen.se innehåller även B-vitamin, taurin, l-karnitin eller ginseng. Även dessa ämnen kan hjälpa dig att fylla på din trötta och utarmade kropp med ny energi. Därmed kan det löna sig att testa ett antal olika energidrycker. På så vis kan du hitta de som du gillar bäst och som har störst effekt på just din kropp och ditt sinne.

Ger energidrycker verkligen den energiboost som jag ibland behöver?

Ja, hela syftet med energidrycker är att de vid behov ska ge dig en välbehövlig energiboost. Därför innehåller de koffein och andra uppiggande ämnen som snabbt gör dig lite piggare. Med detta sagt kan effekten ibland vara ganska kortvarig. Däremot är det helt klart och vetenskapligt belagt att de har effekt.

Du behöver inte heller oroa dig för att dessa drycker skulle vara beroendeframkallande. De innehåller nämligen inga tillsatser eller andra ämnen som har denna effekt.

Vad kostar catering i Stockholm?

Vad kostar det att få maten levererad till festen via catering? Här granskas prisnivåerna hos ett par företag i Stockholm för att spegla vad kunden kan förvänta sig.

Livsmedelsbutiken

Flera livsmedelskedjor i Stockholm erbjuder catering. Utbudet är mycket begränsat och omfattar generellt smörgåstårtor och kallskuret. Dessutom erbjuds sällan mer än bara maten. Det går inte att hyra porslin, serveringspersonal eller få leverans sent på nätterna. En livsmedelskedja erbjuder bufféer, snittar och smörgåstårtor. Prisexempel är:

 • Italiensk buffé – 299 kr per person
 • Rostbiff och laxbuffé – 229 kr per person
 • Smörgåstårta med oliver och mozzarella – 95 kr per person

Catering via cateringföretag i Stockholm

Flera företag i Stockholm har enbart tjänster inom catering och har därmed ingen restauranglokal där maten kan serveras. Via hemsidorna går det att se menyn och priset för dessa. Ofta är utbudet mycket stort med flera olika menyer och möjlighet att anpassa dessa. Dessutom finns både mat, efterrätt, frukost och flera tilläggstjänster. Prisexempel från en aktör i Stockholm är:

 • Kall buffé med lax, paj och sallad – 199 kr per person
 • Trerättersmiddag – 349 kr per person
 • Snittar – 30 – 35 kr styck (miniportioner)

Hämtmat med egen servering

Fördelen med att anlita ett cateringföretag är att de kan erbjuda en rad kringtjänster. Detta med allt från serveringspersonal och hyra av porslin till en kock på plats om så önskas. De som vill hålla nere kostnaden beställer däremot enbart maten levererad till dörren. Men då kan lika gärna mat beställas från ett gatukök eller lokal restaurang med utkörning. Ta emot maten och lägga upp den på stora serveringsfat och låt gästerna sedan ta del av buffén. Prisexempel blir då:

 • Pizza – ca 100 kr per person
 • Thaimat – ca 120 kr per person
 • Husman – ca 120 kr per person

Vad catering kostar i Stockholm beror alltså primärt på vem som levererar maten och vilken meny som önskas. Men det är även viktigt att se på hela kostnaden för festen. Behövs exempelvis stolar och bord hyras kan det vara betydligt enklare att beställa mat och hyra allt till festen på ett och samma ställe. Detta istället för att beställa catering från ett företag, hyra stolar från ett och utöver detta kontakta ytterligare ett företag för att lösa slutstädningen efter festen. Även tid och energi har ett pris.

Låt kreativiteten flöda med loom bands

Loom bands har tagit världen med storm. Sedan 2014 har dessa gummiband underhållit såväl barn som vuxna och det är inte svårt att förstå varför. Det går att skapa så många olika kreationer i olika varianter med dessa loom bands – varför till exempel bara begränsa sig till armband? I den här artikeln ges tips på hur man kommer igång.

Hur man kommer igång med loom bands

Det kan vara svårt att veta var man ska börja när man ser förpackningen med tusen och åter tusen gummiband. Beroende på vilken tillverkare man köper, innehåller varje förpackning med loom bands:

 • Runt 4000 små gummisnoddar i olika färger
 • Virknålar i metall och/eller plast
 • En platta med små piggar, vilken används för att underlätta flätningen genom att trä gummibanden på piggarna
 • Olika sorters clips som används för att göra en färdigflätad snodd av gummiband till riktiga armband som går att öppna och stänga
 • Berlocker som kan användas för att utsmycka armbanden

Det är en klar fördel att förpackningen också innehåller instruktioner som gör det enklare att förstå hur man kan använda loom-banden på olika sätt. Om man tycker att det är krångligt att använda virknålarna som kommer med förpackningen är ett annat alternativ att använda två pennor, alternativt fingrarna. Detta är en av de roligaste sakerna med loom bands – det finns så många möjligheter att kombinera olika färger och tekniker.

Passar alla i familjen

En sak som utmärker loom bands är att de är underhållande för både små och stora. Loom bands är ett roligt och nästan beroendeframkallande tidsfördriv som dessutom uppmuntrar till kreativitet. Redan i femårsåldern brukar barn kunna generera kreativa skapelser med loom bands. Det enda man bör tänka på är att undvika att barn under tre år har tillgång till banden.

När man har tröttnat på att göra armband går det att ge sig på mer avancerade kreationer. Det finns massor av inspiration och instruktioner på internet om allt från ödlor, krokodiler och enhörningar till hårspännen och mobilskal. När man väl fått kläm på olika tekniker är det verkligen bara fantasin som sätter gränser för vad man kan åstadkomma med dessa små gummiband.

Vad är fast bredband

Att ha någon form av tillgång till internet är för de flesta en självklarhet idag. Dock kan det vara svårt att veta vad man ska införskaffa till sin bostad, eftersom det finns många olika alternativ att välja mellan. I följande artikel står allt som är värt att veta om fast bredband. Det redogörs bland annat för vad fast bredband är och på vilka sätt det kan levereras till ens bostad.

Detta är fast bredband

Idag används internet mer än någonsin. De allra flesta i Sverige har en lösning för att möjliggöra tillgången till internet hemma. Här finns det lite olika alternativ. En lösning är mobilt bredband, vilket finns med både obegränsad och begränsad mängd surf. Ett mobilt bredband är dessutom möjligt att ta med sig om man ska resa iväg, eftersom det levereras i en bärbar router.

Det allra vanligaste alternativet i svenska hushåll är emellertid så kallat fast bredband. Oftast innebär ett fast bredband att man betalar en månadskostnad, och för det får man obegränsad mängd surf. Ett fast bredband är att föredra om man är flera som ska använda sig av internet i samma hushåll, och man vill vara säker på att ha en stabil och snabb uppkoppling. Det som kännetecknar ett fast bredband är att det är trådbundet, alltså att det levereras via en av tre följande lösningar:

 • Fiber
 • ADSL (telejacket)
 • Uttaget för kabel-tvn

Fiber, ADSL och kabel-tv

De flesta bredbandsabonnemang i Sverige går via fiber. Det innebär att dataöverföringen transporteras via ljussignaler i vad som kallas för optisk fiber. I bostaden omvandlas ljussignalerna till elektriska signaler som möjliggör för olika uppkopplade enheter att ta emot information. Huruvida man har möjlighet att ta emot bredband via fiber hemma beror på om ens bostad är ansluten till ett stadsnät eller ett annat öppet fibernät.

ADSL kallas även för ”kopparnätet” och går via telenätet, och ansluts via telejacket i bostaden. Innan 2013 vad ADSL den vanligaste formen av bredband som användes i Sverige. Idag är fiber vanligare.

Bredband via uttaget för kabel-tv är ytterligare en lösning för fast bredband. Här levereras bredbandet via koaxialkabelnätverket, vilket är samma nätverk som används för att skicka signaler till en TV-apparat.

Varor för privat bruk

Är du på jakt efter en dildo men vet inte vilken vibrator du ska köpa? Inga problem – Dildolistan har ett brett utbud av sexleksaker för dig att välja mellan. I deras sortiment hittar du bland annat buttplugs, analkulor, lufttrycksvibratorer och lösvaginor. Genom att botanisera i utbudet kan du hitta en dildo som kan ge dig den njutning du så väl förtjänar.

Innan du hoppar rakt in i det hela och bara köper första bästa produkt via Dildolistan kan det dock vara värt att tänka till. Vilken slags dildo är du egentligen ute efter? Det finns flera olika varianter att välja mellan och allesammans har sina respektive fördelar och användningsområden.

Dildolistan har alla möjliga slags dildos

Dessa är tre exempel på dildosar och andra sexleksaker som du hittar hos Dildolistan:

 • Buttplugs
  En buttplug är i grund och botten en dildo för analt bruk. Dessa sexleksaker kan hjälpa dig att verkligen krydda ditt sexliv och att ta det till en helt ny nivå. Såväl män som kvinnor kan använda buttplugs och de finns i olika storlekar och former. För män kan anala leksaker hjälpa till att massera den manliga G-punkten. Och för kvinnor kan en samtidiga stimulering av anus och klitoris resultera i fantastiska orgasmer. En sådan orgasm kan sällan uppnås genom att du enbart stimulerar din vagina eller klitoris!
 • G-punktsdildos
  En G-punktdildo är precis vad det låter som: en dildo som är tänkt att stimulera din G-punkt. Du hittar denna typ av sexleksaker hos Dildolistan och dessa kan hjälpa dig att få en vaginell orgasm. Detta även om du i vanliga fall har svårt att nå orgasm genom att stimulera din vagina. En G-punktdildo är nämligen böjd på ett sätt som gör att den stimulerar G-punkten. Så genom att använda en sådan dildo kan du upptäcka den och slippa undra huruvida G-punkten verkligen existerar eller ej!
 • Glasdildos
  En glasdildo är en speciell sorts dildo. Den kan nämligen enkelt kylas ner eller värmas upp. Glas är dessutom ett material som är enkelt att rengöra. Så om dessa egenskaper tilltalar dig kanske du bör hålla utkik efter en dildo i glas!

Hudvård med La Roche-Posay

Nuförtiden finns en uppsjö av olika produkter inom hudvård. Detta hjälper till att du finner bra produkter och en god hudvårdsrutin som passar just för dig. Detta speciellt om du har något eller några områden på huden som du känner är i behov av extra hjälp på traven till en finare hy eller är känslig för vissa ingredienser. Produkterna från La Roche-Posay är utvecklade med hjälp av dermatologer, det vill säga läkare med specialistkompetens inom hud.

Det finns flera fördelar med produkterna från La Roche Posay. Produkterna är givetvis effektiva och gör vad de är designade att göra för din hud. Men de är samtidigt så milda att även du med en känslig hud kan använda dem. Dessutom fokuserar de på att få fram säkra ingredienser och moderna förpackningar. Genom detta kan de minska risken för att smuts eller annat som inte är bra för din hud, kommer in i förpackningen och vidare till din hud.

Fokusera på olika områden med produkter från La Roche-Posay

Produkterna från La Roche-Posay finns för flera olika områden på din hud. Du kan använda produkterna om du till exempel har akne eller olika sorters hudproblem. Det finns också utmärkta produkter för en åldrande hud och produkter som skyddar mot solen. De erbjuder olika slags produkter såsom:

 • Ansiktskräm, lätta såväl som djupgående.
 • Ansiktstvätt med skum eller gel.
 • Serum.
 • Ögonkräm.
 • Smink såsom BB-cream och CC-cream.

Innan du köper en produkt bör du läsa om hur de olika produkterna fungerar. Detta för att du ska få de bästa produkterna för just din hud. Anthelios heter serien med solskydd som ger ett fullgott skydd mot både UVA och UVB. Om du har känslig hud passar till exempel solskyddskrämen med spf 50 utmärkt. Den saknar dessutom några som helst kemikalier och går alldeles utmärkt att använda varje dag.

La Roche-Posay Effaclar heter serien som hjälper dig med akne, både när det brutit ut men också som förebyggande. Produkterna förminskar porerna och rengör på ett effektivt sätt. Söker du rengörande men också återfuktande produkter är Toleraine serien för dig som bland annat innehåller prebiotiskt vatten.

Få en yngre hud genom Retinol 8

Även om du trivs med din hud och inte har några problem med att åldras, finns det inga nackdelar med att ha en hud som ser hälsosam, frisk och yngre. Det svenska hudvårdsmärket Verso hjälper dig nämligen med att få ett yngre och hälsosamt utseende.

Det gör de genom att använda A-vitaminkomplexet Retinol 8. Detta komplex stimulerar nämligen den naturliga produktionen av kollagen som finns i huden. Detta motverkar därmed de olika ålderstecken som uppkommer på huden förr eller senare. A-vitamin gör nämligen att hudcellen beter sig som en ung och frisk hudcell igen istället för en åldrande sådan.

Fördelar med A-vitamin och Retinol 8 i produkterna från Verso

Fördelar med att använda produkter från Verso som innehåller A-vitamin och Retinol 8 är flera. Främst är vitamin A ett näringsämne som behövs för att huden ska må bra och den har därför flera positiva och kända effekter. Den fungerar till exempel som en god antioxidant som motverkar att fria radikaler bildas. Dessa radikaler bryter ner din kropp och hud inifrån och bildas bland annat om du röker, stressar eller har en dålig kosthållning.

A-vitamin hjälper även till att reglera talgproduktionen i huden vilket gör att du känner dig mindre oljig på huden. Det är dessutom en bra behandling mot akne eftersom den minskar bildningen av bakterier i huden.

Produkterna från Verso med A-vitaminet Retinol 8 hjälper också bland annat till med att stimulera den naturliga produktionen av kollagen och hyaluronsyra i huden. Detta bidrar till att:

 • Dina fina linjer minskar.
 • Du får en fastare hud.
 • Mörka fläckar i huden kan suddas ut.
 • Hudtonen kan jämnas ut.
 • Du får hjälp med att släta ut en ojämn hud.

I produkterna från Verso finner du inte särskilt många aktiva ingredienser. Detta på grund av att företaget endast använder sig av ingredienser med hög kvalitet såsom gurkmeja och havreextrakt. Eftersom de också använder Retinol 8 komplexet skapar de effektiva produkter trots ett fåtal ingredienser. Tanken med ingredienserna, och produkterna, är att du ska kunna bevara din huds skönhet under en lång tid framåt.

© 2023 A MarketPress.com Theme