Vad kostar catering i Stockholm?

Vad kostar det att få maten levererad till festen via catering? Här granskas prisnivåerna hos ett par företag i Stockholm för att spegla vad kunden kan förvänta sig.

Livsmedelsbutiken

Flera livsmedelskedjor i Stockholm erbjuder catering. Utbudet är mycket begränsat och omfattar generellt smörgåstårtor och kallskuret. Dessutom erbjuds sällan mer än bara maten. Det går inte att hyra porslin, serveringspersonal eller få leverans sent på nätterna. En livsmedelskedja erbjuder bufféer, snittar och smörgåstårtor. Prisexempel är:

  • Italiensk buffé – 299 kr per person
  • Rostbiff och laxbuffé – 229 kr per person
  • Smörgåstårta med oliver och mozzarella – 95 kr per person

Catering via cateringföretag i Stockholm

Flera företag i Stockholm har enbart tjänster inom catering och har därmed ingen restauranglokal där maten kan serveras. Via hemsidorna går det att se menyn och priset för dessa. Ofta är utbudet mycket stort med flera olika menyer och möjlighet att anpassa dessa. Dessutom finns både mat, efterrätt, frukost och flera tilläggstjänster. Prisexempel från en aktör i Stockholm är:

  • Kall buffé med lax, paj och sallad – 199 kr per person
  • Trerättersmiddag – 349 kr per person
  • Snittar – 30 – 35 kr styck (miniportioner)

Hämtmat med egen servering

Fördelen med att anlita ett cateringföretag är att de kan erbjuda en rad kringtjänster. Detta med allt från serveringspersonal och hyra av porslin till en kock på plats om så önskas. De som vill hålla nere kostnaden beställer däremot enbart maten levererad till dörren. Men då kan lika gärna mat beställas från ett gatukök eller lokal restaurang med utkörning. Ta emot maten och lägga upp den på stora serveringsfat och låt gästerna sedan ta del av buffén. Prisexempel blir då:

  • Pizza – ca 100 kr per person
  • Thaimat – ca 120 kr per person
  • Husman – ca 120 kr per person

Vad catering kostar i Stockholm beror alltså primärt på vem som levererar maten och vilken meny som önskas. Men det är även viktigt att se på hela kostnaden för festen. Behövs exempelvis stolar och bord hyras kan det vara betydligt enklare att beställa mat och hyra allt till festen på ett och samma ställe. Detta istället för att beställa catering från ett företag, hyra stolar från ett och utöver detta kontakta ytterligare ett företag för att lösa slutstädningen efter festen. Även tid och energi har ett pris.

© 2024 A MarketPress.com Theme