Damskor med hög klack

Högklackade skor finns i oändligt många olika utföranden. De kan användas vid nästan alla tillfällen och passar de flesta stilar. Tyvärr sliter de en hel del på kroppen och kan i värsta fall vara orsaken till olika skador. Det är därför viktigt att välja ett par som ger stöd och sitter bra på foten.

Det första man bör tänka på vid köp av högklackade skor är hur de passar. Fel modell eller storlek kan snabbt skapa ett smärtsamt avslut på kvällen. Skorna måste kännas bra på foten, det ska inte kännas som att den glipar, skaver eller nyps. Känner man sig obekväm redan när man står i dem är det bäst att välja ett annat par. Foten ska ligga stilla i skon, och vid fotens mittparti får skon gärna smita åt lite.

 

Välj rätt sko för din stil

Välj ett par vars främre del inte pekar för mycket uppåt. Tån bör ligga plant mot marken och klacken bör följa en naturligt rak vinkel. På så vis får man ett bättre stöd samtidigt som man undviker att få kramp i tårna. Om det känns som att man står framåtlutad i skorna, eller om det är svårt att gå i dem utan att slå i marken med tårna vid varje steg, kan en annan modell vara att föredra. Vill du hitta sådana damskor är Footway (länken) bra.

För att minska belastningen och öka bekvämligheten kan man välja en sko med platå. Vinkeln blir då mindre och foten får en lite mer naturlig lutning. En bredare klack, till exempel en kilklack, ger mer stöd och komfort än en smalare modell. Det kan därför vara ett passande val för den som är ovan med höga klackar, eller för någon som planerar att bära skorna en längre stund.

© 2024 A MarketPress.com Theme